Allah Selamatkan Kamu.. !

Assalamualaikum, Welcome to aNas nO HouSoku :) Any typos don't blame me, blame AutoCorrect :P Syukran! "Warning! May Contain Bahasa Rojak, Spelling and Grammatical errors" [The Author]

Friday, September 7, 2012

RAMADHAN --> SYAWAL

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

اَللّهُ اَكْبَرُاَللّهُ اَكْبَرُاَللّهُ اَكْبَرُ , تَقَبَّلَ اللّهُ مِنَّ وَ مِنْكُمْ

huhu, sempena 21 Syawal 1433H sempat lagi aku nak post pasal raya.. hehe.. yelah memandangkan alhamdulillah baru je habis puasa 6.. so kira rayalah ni.. =D but before nak story2 pasal raya nih.. kite berbalik kpd bulan barakah, bulan ramadhan haritu :'D

RAMADHAN 1433H
hmmm, suasana puasa kat sekolah dulu dengan sekarang mmg berbeza.. terasa jugaklah.. kalau dulu sibuk nak beli air kat kantin ke.. bazar ke (2 kali je aku penah pegi =/ ) tapi kalau aku kat intec memang ke masjid jelah makan free.. heeee =D tapi best jugaklah sebab this year every weekend dapat buka dengan family..  haha..
personally aku rasa agak errrr tahun nih... yelah dah takde aktiviti surau yg diwajibkan pergi.. semua kene gerak sendiri... Astaghfirullah ='( next year insyAllah dipertemukan lagi dengan ramadhan and it must be better =D agak terasalah rindu nak bertadarus lepas zohor pastu tido ponteng prep petang.. hahaha XD suasana dalam dewan makan yg havoc... menu supper@moreh yg best, sanggup beratur panjang2.. haha so i guess next ramadhan will be totally different (suasana) from these two years back.. :/


SYAWAL 1433H
okayy, tahun ni bak kata orang lain last raya kat malaysia sebelum pergi jordan.. oklah betullah tu.. tapi kalau berkesempatan boleh balik raya aku baliklah insyaAllah.. hahaha tak kisahlah manja ke homesick ke hape.. =P memang digalakkan kita untuk menziarahi dan melawat ibu bapa kita kan keluarga kita.. takkanlah 5years straight.. nak2 kalau berkemampuan balik kan.. insyaAllah Allah permudahkan kalau niat baik.. amiiinn... hihi

ehh, okay tu cerita tahun depan, nak kabonya, tahun ni memang lain sikitlah raya, 3 members of the family were not with us... ani + a. hazrul + damia raya kat kulim... ayun + a.zam + khadijah raya kat johor... aisyah pulak tak balik malaysia.. so yang tinggal, yang kecik2 je (ehh kecik lagi ke??) ali, sofi, anas dengan adik... kitorang jelah yang beraya dengan mama dan abah.. =') hmm, to be honest tak berapa meriah sangat.. pergi muar balik hari, total pergi beraya 5 rumah sedara pastu rasa mcm rugi jugaklah sebab takde kat rumah time buat open house utk family.. tak dapat jumpa mak cik2 pak cik2... sebab apa? sebab beraya dengan apin dan shuk...

pagi raya 1 syawal =)
hmmm, aku apin dengan shuk selain rumah kitorang bertiga rumah aina je pergi.. haha makan laksa penang yang dia buat sendri.. boleh tahan aku tambah sekali XD sebelum ni time sekolah tak heran pun nak pergi beraya sebab bape hari je lepas tu dah jumpa kat sekolah... hahaha.. total duit raya pun bolehlahh.. masih masuklah duit raya dalam poket ni.. 


2012-08-2513

huhuhu lagi ape ek nak cerita?

takde pape dah kut.. anyway I am enjoying my last few days and RAYA in (ke at) MALAYSIA <3 font="font">
thank you abah, mama, siblings and friends for all the happiness and raya wishes too :3


the author

CATCH ME BECAUSE YOU CAN :)

Instagram

Blacy Smiley - Haha Bucktooth