Allah Selamatkan Kamu.. !

Assalamualaikum, Welcome to aNas nO HouSoku :) Any typos don't blame me, blame AutoCorrect :P Syukran! "Warning! May Contain Bahasa Rojak, Spelling and Grammatical errors" [The Author]

Thursday, September 13, 2012

Well Prepared.... AM I ??

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

tik tok tik tok....

"you're running out of time..!"
"for what?"
"err, buat tak tahu pulak dahh.. kau dah siap packing belum"
"malas giler lahh nak packing bagai.. hahaha "

hahaha.. cukup2 cakap sorang2.. hehehe
itulah masalah aku.. dan mungkin number 1 problem for everyone.. PACKING.. tak rasa benda tu memenatkan ke.. dah laa tak best.. hahaha
hmmm, so barang2 semua dah beli.. cargo bag, cabin bag, laptop.. (SVE15118FGB) google sendiri.. ahahah.. dengan beg sandang..

terlalu banyak nak cerita.... pergi buat ic baru.. renew passport.. even shopping barang2 pun lambat.. mungkin aku takdelah nak semangat sangat kan.. nak beli apa pun macam tak tau..

oh yee, haritu aku pergi sekolah.. kononnya nak mintak restulah.. hehe
bestlah jugak overnight rumah idzuan.. layan 2 movie dekat starmall.. drive kancil memalam dgn drifter shuk terbaekk ahh.. haha datang sekolah jumpa cikgu2, ustaz2, teachers... tapi paling lama lepak sembang2 dengan cikgu norzie.. guru kelas aku.. seronoklah jugak.. rasa muda balik, yelah pergi tempat meremaja dewasa kan.. haha (bahasa ape nih?) tapi tulah tak sempat nak jumpe juniors sgt.. sebab dtg time sekolah kan.. habis pnp 2.50.. kitorang kejar bas 3.30.. hmmm anyway alhamdulillah dapat jugak pergi sekolah..

well then, shuk buat kenduri doa selamat.. ramai jugak yg datang, geng pasum, palam, intec dengan uia.. bestlah dapat jumpa balik kawan.. (doa selamat tak sempat attend.. hahaha) ehsan, nadzir, pah, syaqira, era (sori tak tulis nama, mata mengantuk -.-) aku? takde buat kenduri pun just buat dalam family and insyaAllah it's enough for me =')

credit to noor and cameraman... 25 Altima0711 =D

hmm, so sebelum aku kemas beg, aku kemas dulu barang2 yg rasa mcm nak buang.. haa, betul semua kertas2 spm... nyesal tak tinggal je kat sekolah.. hmm, mane taknya nyemak je kat rumah lelama... proses angkut barang2 tu ke rumah lagi.. haihhh.. yelahh, sblm2 ni hujung thn ada gotong royong bersih kelas.. kertas2 semua tu buat kitar semula je.. since spm habis lambat jadi agak tak terurus dah ditambah dengan konon2 rasa sayang nak buang.. hahaha


these are a few things... mmg banyak gler.. haha

haa, biasalahkan time mengemas ginilah jumpe bende2 yg mengarut hahaha... lagi satu sape ingat bende alah ni time form 3 semangat aku menyalin.. hahaha how childish =O


siang tadi, memang all out shopping, shopping sakan for last few things with mama and abah.. love both of u... last day lahh katakan dan aku amatlah happy =D alhamdulillah thanks!!.. esok 13.9 khamis amatlah busy dgn pre departure 9am-1pm lepas tu harap2 takde urusan bank ke pape... hmmm hope for a smooth day tomorrow... insyaAllah =D

so apelagi aku buat ek? overall mmg proses nye teramat sangat lambat... hahaha baru tadi siap packing.. 11.30 p.m. 12 sept 2012... fuhh, penat gler.. mcm buat puzzle je nak susun barang... itupun rasa mcm dah exceed weight limit... redha jelah.. hmmm tapi berat jugak nak bayar beratus just utk a few kgs.. hopefully not! so i'm writing this post on my last night at home.. i'm sure i'll miss my home sweet home.. last night to have a good night sleep (guess its already 2 o'clock in the morning.. =/ )


so am I well prepared?
physically? mentally? spiritually?
O Allah Help in Making all the answers YES! aminn..
do pray for me and all my family and friends..... =D


the author

CATCH ME BECAUSE YOU CAN :)

Instagram

Blacy Smiley - Haha Bucktooth