Allah Selamatkan Kamu.. !

Assalamualaikum, Welcome to aNas nO HouSoku :) Any typos don't blame me, blame AutoCorrect :P Syukran! "Warning! May Contain Bahasa Rojak, Spelling and Grammatical errors" [The Author]

Friday, May 31, 2013

So Long OMARI!


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه



:O *yawning*


Alhamdulillah after 9 months staying in Sakan Omari today will be my last night sleeping here…
There’d been many ups and downs here for us first year JUST students… ada yang rumah kena pecah masuk, kecurian itu ini tapi Alhamdulillah rumah aku, barang2 aku semua selamat dalam lindungan Allah… kalau nak cerita keburukan omari ni memang tak habis aku list yang baiknya satu je, hmmm tempat yang agak strategic… masalah air memang tak payah cerita last two weeks ni memang buka paip keluar angin je… ank masak pun tak boleh.. huh! Menumpang bilik air, dah macam kat asrama. But I guess that’s the spice of life… life is full of ups and downs even our heart knows it, well if it’s a straight line then you’re DEAD! :D

Hari ini khamis 30/5/2013
Kami berenam housemates, pergi balad (downtown) cari kedai carpet nak pasang kat rumah baru… ha! Ni tak cerita proses cari rumah lagi, penat baq hang! Tapi tak perlu kut nak cerita, tak berapa nak penting sangat pun… selesai pasang carpet, susun atur rumah semua nak dalam pukul 11 malam.. penat bhaii… tapi takpe susah senang kita bersama! Hahaha ohh ye lupa rumah ni bukan fadhi(kosong) tapi mafrush(fully furnish) so memang berganda-ganda tahap dewa payahnya nak pasang carpet! Almari besar gedabak nak angkut.. tapi takpe kami syabab perkasa, hahaha XD
InsyaAllah esok akan selesai segala benda, packing barang, then lepas solat jumaat, call pickup truck untuk angkut barang2 dari omari dan masuk ke rumah baru.. insyaAllah semuanya baik2 aje, memandangkan rumah depan masjid Abdullah thal je, turun tangga 15 langkah dah sampai pintu masjid… Alhamdulillah doakan ana sentiasa rajin ke rumah Allah ye O:’)
Seperkara lagi,
FINAL EXAM 2nd SEMESTER IS OVER!!!
Alhamdulillah so far results final yang dah dapat ok je, tak berapa nak puas hati untuk certain subjek, but there’s no one else to blame except for me… :’(
insyaAllah next sem barulah bermula kehidupan ana sebagai pelajar pergigian.. hahaha
DENTISTRY 101 : INTRODUCTION TO DENTISTRY

This Summer Break insyaAllah I’ll be going to Europe!
FRANCE-SPAIN-UK

(INSERT HERE)

Lepas tu 24 August -27 September
insyaAllah aku akan berangkat pulang ke tanah tumpahnya darahku
MALAYSIA~

Ha, gap antara euro trip dengan balik malaysia tu summer sem, raya puasa semua kat irbid, wuwuwuwuw :’(

The Author

CATCH ME BECAUSE YOU CAN :)

Instagram

Blacy Smiley - Haha Bucktooth