Allah Selamatkan Kamu.. !

Assalamualaikum, Welcome to aNas nO HouSoku :) Any typos don't blame me, blame AutoCorrect :P Syukran! "Warning! May Contain Bahasa Rojak, Spelling and Grammatical errors" [The Author]

Tuesday, January 1, 2013

A Whole New Year 2013!


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Alhamdulillah, sekali lagi dapat kita merasa tahun baru masihi 2013… tahun ni insyaAllah kalau umur panjang  19 tahunlah aku… kalau sebelum ni awal muharram kita dah tajdid niat, buat azam baru bagai… 1 January ni kira checkpoint kedua kita, setakat mana yang kita dah capai dalam azam baru kita tu, setakat 20 Safar 1434… hmm, kalau tanya aku basically takde specific azam ke pape, just want to be a better me.. =)
Hmm, so bila dah masuk tahun baru ni, biasalah kita akan muhasabah sikit2 ingat2 balik semua cerita2 kita tahun 2012 sedih ke gembira ke apa2 jelah… whatever it is, life must goes on…

hehehe.. saje je nak try photoshop =P

Nak kabonya,
2012, it was totally a life changing year…
Mana taknya, kalau 2011 sebelum ni setiap awal tahun akan disambut dengan sekolah… =)
Yang bezanya kelas, subjek dan sesetengah class mates je…

Cerita 2012:

Result SPM (BestMemories2012) – Lesen - Interview MARA – INTEC – JUST

5 bulan pertama duduk rumah dengan family, 3 bulan seterusnya hidup kat INTEC, 4 bulan akhir di Jordan.. (4 bulan… hmmm 4 bulan.. @.@) kawan2 pun semakin bertambah dan insyaAllah akan berkekalan… 
Ini je kut summary sepanjang tahun ni yang memang betul2 dah ubah kehidupan aku.. daripada budak hingusan sekolah menengah.. ngehngeh XD And Thank you for all your supports.. esp my family… mama and Abah. Altima friends and Eminence friends.. =) syukran 3alaikum

Cerita sesedih pun ada tapi takpelah tak nak cerita kat sini… segan2  (-^.^-)
mestilah ada kan.. semua perkara tu berlaku ada hikmahnya yang mungkin kita sendiri tak tahu.. apa yang kita nak tak semestinya kita dapat, tapi apa yang kita dapat itulah yang terbaik buat kita... =) but I won't give up!

Ayat cliché: setahun ni rasa sekejap je..
It feels like, it was only yesterday… LawakHambarTahunBaru..
Hahaha..

Tengok pencapaian blog ni pun..  2012: 43 posts
Kalau nak dibandingkan dengan tahun sebelum2 ni belas-belas je.. hahaha Nampak tak perbezaannya lepas habis sekolah? Heehehe.. ganti tulis esei panjang2 kat blog kut.. walaupun banyak kesalahan tatabahasa dan ejaan… =P

2013
Dimulakan dengan:
‘Sambutan’ kecil-kecilan dengan syabab eminence (qasidah-tazkirah berantai-doa wahdah)
Musim peperiksaan Final Semester 1 (2 down 3 to go! )

The Author

CATCH ME BECAUSE YOU CAN :)

Instagram

Blacy Smiley - Haha Bucktooth