Allah Selamatkan Kamu.. !

Assalamualaikum, Welcome to aNas nO HouSoku :) Any typos don't blame me, blame AutoCorrect :P Syukran! "Warning! May Contain Bahasa Rojak, Spelling and Grammatical errors" [The Author]

Sunday, November 4, 2012

It's Aidiladha =)


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Fuhh… akhirnya kembali bersemangat untuk menaip dan update blog ini.. =D  so post kali ni nak share sikit suasana aidiladha yang dikatakan meriah tapi hakikatnya agak hambar…  hahaha XD kenapa? Hmm kenapa ek..? mungkin sebab takde makanan yang best2 dan sedap2 belaka kat sini.. hahaha ish3.. itu bukanlah penghayatan sebenar AIDILADHA ini kan? Pengorbanan yang harus dilakukan demi Agama Islam.. tak kisahlah tenaga ke harta ke kan.. kira ni salah satu pengorbanan jugaklah kan..? berjauhan dengan keluarga untuk berjihad dalam ilmu.. insyaAllah lillahi taa’la =’)malam raya tu of koslah ada takbir raya kat masjid dan pelajar Malaysia diberi peluang untuk takbir style Malaysia.. huuhu teringat raya dengan family dan kengkawan kat Malaysia =’) oh ya sebelum tu pun sempat nak video skyping with ze family =’D. pagi raya tu pun lepas habis je solat raya memang totally hambar... hahaha XD 
Nami, Shuk, Iman, AKU, Zaper
Salam Aidiladha daripada ex-SBPIT JUST =)

Majlis hari raya 2/11/2012 2.00pm makan best penuh satu pinggan berlaukkan daging.. hmm tak sure pulak daging apa, kabonya daging unta tapi rasa macam lembu, yang pasti bukan kambinglah!! Hihihi Alhamdulillah.. =) melapah daging pun ada time hari tasyrik tuh tapi tak dapat join tapi dapatlah jugak se-plastik daging korban.. huhuh sebab apa? Sebab pergi jaulah!! Yeahh.. okay nantikan post seterusnya mengenai jaulah jejoden nih.. =D (bajet hot je) hmmm, campur tahun ni dah dua kali tak beraya bersama keluarga =’( sebab tahun lepas raya kat sekolah nak SPM lah katakan.. huhu.. but seriously last year punya sambutan aidiladha agak best dengan pot luck dan jamuan malamnya tuh… full with sweet memories gitu XD mesti ingat punyalah tak boleh lupa kut… =D

Okaylah kesinambungan dengan post yang sebelum ni tentang exams.. Alhamdulillah untuk first exam ni biology, chemistry, English Alhamdulillah =)  minggu ni memang pulun habis habisan untuk arab.. huhh, macam arab tinggi tapi taktaulah kenapa rasa macam lagi susah sebab orang arab yang buat soalan mungkin? Macam biasalah soalan pemahaman dan mufradat memang agak mencabar keimanan.. ehh?! Result pun belum dapat lagi sebab bertulis kan bukan macam exam lain2… ok, tak nak komen panjang2 just wanna say and hope that I can cope with the new university life ecececeh =P new environment, way of studying, friends.. yesss!! It was just the first exam, there’s still the 2nd and final exam.. okay am trying to aim high! insyaAllah biiznillah yet I have to work harder because there’s still room for improvement. =)

and one more importang thing... I miss my family damn much! ='/ and to Mama yes I do miss you with the rest of the family too. Abah and of course siblings.. =) 

friends too, lets hangout sometime together... 

p.s : still trying to improve my ammi and fushah which sadly I could say with just little effort L have to build up my confidence first and of course vocabs.. 

the author

CATCH ME BECAUSE YOU CAN :)

Instagram

Blacy Smiley - Haha Bucktooth