Allah Selamatkan Kamu.. !

Assalamualaikum, Welcome to aNas nO HouSoku :) Any typos don't blame me, blame AutoCorrect :P Syukran! "Warning! May Contain Bahasa Rojak, Spelling and Grammatical errors" [The Author]

Friday, December 17, 2010

Trip To Thailand ( 5th DaY.. 10th December 2010)

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

klu mggu lpas mcm nih.. ak tgh cuak gler.. mane xnye.. harini lah kte akn pergi ke ANUBAN UTTARADIT SCHOOL utk sign MOC dgn SBPIT.. klu iru je xkesah sgt pon tp ni kene menari ZAPIN + bg speech = takut!!

kt skolah sndiri pun x pnh bg ucapan (ad teks sbnrnye) ni kt skolah len plak.. kt THAILAND plak TUH!!

pg2 tuh mcm beselah.. packing bju sbb nk checkout... pakaian sume dh ready.. teks ucapan pun dh practise dan diedit2 sket.. after breakfast ktorang nek tramp utk ke skolah tuh.. dptlah tgk permandang di bndr uttaradit tuh.. tp agak malu laa nek bnde tu dhlaa open dgn bju warne menyale lg.. sume pndg! ahaha~

smpi2 je kt skolah tuh..( kt sberang jalan tp jauh sket) ade ramai org berbaris kt ctu.. dorang smbt ktorang mcm smbt ape je.. VVVVVIP kut... ahaha~ dorang bg kte sume white rose.. ckgu2 pun included dlm smbutan barisan nih.. msuk2 skoalh tu je.. bdak2 sane dh wat persembahan kt atas pentas.. maksdnye.. LPAS NI TARIAN ZAPIN ktorang plak.. X_X nk mcm mane bt jelah, dh penatt practise...

utk tarian nih, mashi dgn syaqira bg brief explanation psl zapin pastu yg lelain mnari... time ni mmg dh cuak tgk dpan rmai org.. smacam excited tgk ktorang mnari.. x penah tgk kut.. leaps tuh ktorang tros tuka baju korporat yg ditempah khas utk rombongan dr SBPIT.. ckgu2 merah hitam bdak2 hijau hitam.. ak kate ckg Zu... ckgu tu bnge2 bdak2 nih daunnye.. batang pokoknye.. bdk2 Thai tuh.. ahahah~ =P

msuk2 dewan besar dorang ber-aircond dan ber-TV kt stiap tembok ak kne pggl ke depan pastu die sruh ready utk bg speech.. N.E.R.V.O.U.S (X_X) then smpilah giliran ak (sblm tu ade 2 bdak pompuan bg public speech, 1 dr convent lg 1 dr skolah anuban tuh) bace2 jelah laju x laju ape ak kesah yg penting dah SELESAI!!! ahaha~ lega.. (^^o)

lpas tuh byk lg ucapan.. Ckg Kasim, Haji Jalani dgn director Anuban Uttaradit tuh.. lepas tuh tibalah masenye utk TANDA TANGAN MEMORANDUM OF MUTUAL COOPERATION (MOC) yg dok kt dpan tuh ckg kasim..Haji Jalani.. Director Anuban Uttaradit dgn guru besar Convent School.. dh2 ckup2.. xde ucapan dh.. pastu bergambar lg dgn banner (ade muke ak tuh.. bangge2!!) =D

adelaa dapat beg colour pink biru (menakutkan!!) tpkan budak2 kt skolah x bape terer ckp english fhm pun tidak jd agak ssh ar nk communicate dgn dorang.. kt sini pun ktorang xde wat aktiviti pape pun dgn bdak2 ctu.. maybe sbb nk cpat ke Pattaya kut.. sbb mmg JAUH gler..

abes je aktiviti nih tros nek bas semule utk pegi lunch pastu solat Zohor + Asar..

skarang nih kte otw ke Pattaya.. ni laa perjalanan paling jaoh skali smpi2 PATTAYA je dh mlm.. kul 11 bertolak dr skolah kull 11 lbey smpi hotel ( sbb sblm tuh benti mkn dlu...) tp mmg lapar gler dlm bas.. duduk je.. bangun tido balik..

walaupapepun mmg best laa harinih.. lega sbb event skolah dh selesai.. zapin.. speech moc sume dh siap.. best jgak dpt kenal org bru (x pun xbnrnye.. nk ckp pun x fhm) =D

p/s : klu nk tgk gmbr tgk kt fb je ek.. ad problem sket ar.. tq and sorry for all the inconvenient! =]

CATCH ME BECAUSE YOU CAN :)

Instagram

Blacy Smiley - Haha Bucktooth